Startschot voor personeelsacties in de zorg in ziekenhuis Alkmaar

Toegevoegd op 02-07-2019

Het personeel van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar geeft vandaag het startschot voor acties voor een betere cao. Andere ziekenhuizen in het land zullen de komende dagen volgen.

In Alkmaar wordt een zondagsdienst gedraaid. Dat betekent dat de operatiekamers, het laboratorium en verschillende afdelingen zoals radiologie, het laboratorium en nucleaire geneeskunde dicht zijn voor niet-spoedeisende zaken. Alleen de afdelingen oncologie en kinderchirurgie zijn gewoon open.

Het personeel deelt flyers uit en gaat in gesprek met bezoekers en patiënten over de reden van de actie.

"Een zondagdienst draaien is een serieuze maatregel waar we niet graag naar grijpen", zei ziekenhuismedewerkster Tanneke Goverse in het NOS Radio 1 Journaal. "We hebben hart voor de organisatie en vinden het niet leuk, maar het moet."

Perifere ziekenhuizen
De acties zijn een gevolg van het mislukken van de onderhandelingen tussen de vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over een nieuwe cao voor zogenoemde perifere ziekenhuizen, waar patiënten terechtkunnen voor basiszorg. Zo'n 200.000 werknemers hebben met deze cao te maken.

Het ziekenhuispersoneel eist een loonsverhoging van 5 procent en extra toeslagen voor overwerk. De ziekenhuizen bieden een loonsverhoging van 3,35 procent per komende november en een eenmalige uitkering van 500 euro over 2019. In de jaren erna zouden de lonen dan stijgen met 2 en 2,5 procent, maar voor het personeel is dat dus niet genoeg.

Lees verder op NOS.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

EindhovenVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Eindhoven

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Eindhoven? Op de EindhovenVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

EindhovenVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank